Dirk Scheringa /

Dirk Scheringa kennen we als iemand met veel verschillende interesses en kwaliteiten. Deze heeft hij laten zien als politieagent, bankdirecteur, museumeigenaar en voorzitter van AZ. Bovenal is hij natuurlijk een ondernemer in hart en nieren. Diverse bedrijven en andere initiatieven plukken daar nu de vruchten van.

Dirk is geboren in Grijpskerk, woont tegenwoordig in Spanbroek, is getrouwd en heeft twee zonen. Dirk heeft meerdere opleidingen gedaan. Hij heeft een diploma Politieschool A, een (gedeeltelijk) diploma Politieschool B, een financieringsdiploma, een diploma Assurantie B, een diploma Makelaar Onroerend goed en heeft 1 jaar rechten gestudeerd in Utrecht.

Dirk is onder andere werkzaam geweest als Rijkspolitieagent. Ook was hij in de periode 1975-1998 directeur van Buro Frisia en is hij voorzitter van de Raad van Bestuur van AZ NV geweest in de periode 1993-2009. Daarnaast was hij voorzitter van de Raad van Bestuur van de DSB Bank van 2005-2009. Dirk is al snel gaan ondernemen en tegenwoordig is hij directeur van Homerus en DS Factoring.

Ook heeft Dirk een aantal erefuncties. Zo is hij winnaar van de Westfriesland Meer Prijs 1996, ereburger van de gemeente Alkmaar, erevoorzitter van voetbalclub AZ Alkmaar, CEO van het jaar 2007, allround en innovatie en Officier in de Orde van Oranje Nassau.